Чи скасує ФІФА рішення щодо України

04 Жов 2013 / 15:55 | Переглядів: 1743

футбол м'яч

ФІФА за псевдозвинуваченнями на 5 років дискваліфікувала стадіон "Арена-Львів" і постановила зіграти відбірковий матч Чемпіонату світу між українською та польською командами без глядачів на трибунах. Таке покарання за поведінку фанатів на матчі Україна - Сан-Марино у Львові. Мовляв, ті розгортали неонацистські банери, допускали расистську поведінку і вигукували нацистські вітання, хоча доказів цього ФІФА не представила.

Голова української Федерації футболу особисто проситиме чиновників ФІФА скасувати рішення щодо України. Анатолій Коньков вирушить до Швейцарії уже сьогодні-завтра. Про це повідомив його перший заступник Сергій Стороженко: "Апеляцію на рішення ФІФА уже готують, а подадуть як тільки-но отримають повний текст документа. Ми проситимемо міжнародну Федерацію не трактувати однозначно політичних символів і переглянути вердикт".

"Рішення ФІФА про дискваліфікацію стадіону "Арена-Львів", - це несправедливе покарання для Львова, - заявив міський голова Львова Андрій Садовий. - Були наші національні прапори, був піднесений настрій і жодних проявів дискримінації там не було. Йде про честь держави. І дуже часто, коли хочуть нанести шкоду чи зробити боляче Україні, то це роблять Львову, тому що він як голий нерв, - заявив також міський голова. - Можна нести покарання, якщо воно є справедливим. Якщо покарання несправедливе, воно має бути скасоване. Аналізуючи всі факти на сьогодні, ми бачимо, що це покарання є несправедливим".

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся з відкритим листом до Федерації футболу України з проханням вжити усіх необхідних заходів, аби скасувати рішення ФІФА. Як зазначено у зверненні мера на ім'я президента ФФУАнатолія Конькова, Львів готовий залучити усіх друзів Львова та України в світі, аби переконати футбольну громадськість, що національно-визвольні символи та герої України, іменами яких названо вулиці, не є нацистами.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.