Гастрольний тур Дніпропетровських шевченківців по Тернопільщині

29 Сер 2013 / 17:08 | Переглядів: 2560

театр кайдашева сімя актори

Дніпропетровський академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Шевченка, заснований у 1918 році як перший професійний державний театр України, у рамках святкування свого 95-річного ювілею з 3 по 9 вересня проводить гастрольний тур по Тернопільській області, а з 10 по 14 - по Волинській та Рівненській областях.

У створенні і становленні нашого театру брали участь перший художній керівник О.Загаров (учень К.С. Станіcлавського), видатні митці Л. Курбас, І. Мар'яненко, Н.Ужвій, А.Хорошун, Г. Борисоглібська, Л.Гаккебуш, М.Тінський, Г.Юра, поет П.Тичина. У різні роки театрові служили такі відомі режисери, як Л.Южанський, І.Кобринський, Д.Лазуренко, І.Казнадій, В.Добровольський,В.Божко, А.Літко, С.Сміян, О.Михайлов; актори: З.Хрукалова, В.Овчаренко, П.Масоха, А.Білгородський, С.Станкевич, Г.Березанська, П.Лисенко, А.Вірменич, Л.Бондаренко, О.Петренко, Л.Стілик, В.Шевченко, М.Стороженко та багато інших.

Починаємо гастрольний тур у славному місті Тернопіль. 3 вересня у приміщенні Обласного академічного драматичного театру ім. Т.Шевченка відбудуться дві вистави - музична комедія "Майська ніч" за М.Гоголем (початок о 14-00) і трагікомедія "Кайдашева сім'я" за І.Нечуєм-Левицьким (початок о 18-30), на яких глядачі зустрінуться із відомими класичними персонажами, поринуть у казковий світ минувшини із весільними обрядами, чарівними піснями у супроводі троїстих музик, тогочасними традиціями і побутом. Режисер-постановник вистав - народна артиста України Лідія Кушкова. У виставі беруть участь народні артисти України М.Чернявський, Г.Маслюк, В.Крачковський, заслужені артисти України В.Мойсеєнко, І.Медяник, Н.Ніколаєва, Н. Тафі, Л.Бєлінська, провідні майстри сцени О.Петровська, О.Радочинська, Л.Булдигіна та інші. Танці у виконанні професійного балету, щирий український гумор і феєричне сценічне оформлення не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей.

З 4 вересня наш маршрут проляже по містам Теребовля, Чортків, Заліщики, Копичинці, Почаїв, Бережани та Кременець. Детальніше про театр на сайті ukrdrama.dp.ua

Ласкаво просимо!

Завідувач літературної частини театру
Віктор Шевченко

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.