Яндекс дослідив імена в назвах організацій Західної України (19.08.2013)

19 Сер 2013 / 11:05 | Переглядів: 2328

яндекс

Яндекс дослідив імена в назвах організацій Західної України

За даними Яндекс.Довідника, у Західній Україні - а саме, у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях - близько 65 тисяч організацій. Імена у їхніх назвах використовуються порівняно рідко ― загалом таких організацій близько 270.

У 65 % випадків для назв обирають жіночі імена. Найпоширеніші ― Вікторія, Надія та Ніка. Найпопулярніше чоловіче ім'я в назвах ― Алекс.
Порівняно з іншими регіонами в назвах організацій Західної України частіше трапляються імена Рома, Влад і Ксенія.
Популярні імена в Західній Україні (жирним виділено імена, що не потрапили в загальний український топ-10):*

1. Вікторія
2. Надія
3. Алекс
4-5. Рома
4-5. Ніка
6-8. Софія
6-8. Марія
6-8. Наталі
9-10. Лілія
9-10. Ольга

За даними Яндекс.Довідника, липень 2013 р.
* Наведено форми імен, які трапляються найчастіше

15 % організацій, у назвах яких є імена, - це підприємства агропромислового комплексу. На другому місці турфірми та готелі, а на третьому - магазини одягу, взуття та аксесуарів.

Докладніше про імена в назвах організацій Західної України читайте на сторінці http://company.yandex.ru/researches/cities/ua_west.xml (рос. мов.)
Порівняти Західну Україну з іншими регіонами можна тут: http://company.yandex.ru/researches/cities/names_ua.xml (рос. мов.)
Дослідження підготувала аналітична група департаменту маркетингу компанії "Яндекс" ( analyst@yandex-team.ru ).

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.