Усі знають: сік - продукт корисний. Він збагачує організм мінеральними речовинами, вітамінами, органічними кислотами.
Звичайно, ідеальний варіант - це фреш. На жаль, не кожний може знайти час, щоб потішити себе свіжоприготовленим напоєм.
Сік з пакета здебільшого одержують з концентрату або в результаті прямого відтискання (цю інформацію ви знайдете на упаковці). Цей спосіб переробки дає змогу зберегти максимум корисних речовин.
Як правило, ми вибираємо прозорий, а значить, освітлений, пропущений через спеціальний фільтр напій. Соки з м'якоттю заслуговують на особливу увагу, адже у них містяться пектини, які виводять з організму радіонукліди, поліпшують травлення і підтримують мікрофлору кишечника.
Щоб переконатися, що ви купуєте дійсно натуральний продукт, уважно вивчіть його склад. У ньому не повинно бути консервантів (сік зберігається завдяки температурній обробці і особливій упаковці), стабілізаторів, фарбників. Іноді там може бути цукор (це стосується соків з м'якоттю), а також сіль і спеції (в овочевих соках), це цілком допустимо.
Термін зберігання більшості натуральних соків — до двох років. Але, щоб сік не втратив своїх цінних якостей, краще вибирати продукт до півроку з адти виготовлення.