Українських працівників можна без сумнівів вважати самовідданими трудоголіками. 17% офісних співробітників зізнались, що працюють взагалі без перерви на обід або відпочинок, а перерва кожного другого триває менше години. 95% офісних співробітників принаймні одного разу доводилось працювати під час перерви, часто через термінову роботу. За даними опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua, кожен п'ятий співробітник змушений працювати без перерви через забаганки керівництва.
Згідно з нормами трудового законодавства України, працівникам надається перерва тривалістю не більше двох годин. Цей час співробітники можуть використовувати на власний розсуд: як для їжі, так і для відпочинку. Проте є одне й досить велике "але". Обмежуючи максимальний час, відведений на обідню перерву, український законодавець забув згадати про його мінімальну тривалість. Оскільки час початку й закінчення перерви встановлюється правилами корпоративного трудового розпорядку, то співробітники певною мірою є заручниками ситуації. З одного боку, комусь нав'язується небажаний відпочинок, а хтось страждає через неможливість зробити паузу.
Тим не менше, тільки 17% офісних співробітників відзначили, що працюють без обідньої перерви. Найчастіше ігнорують обідню перерву ТОП-менеджери: кожен четвертий працює замість обіду. Менше години витрачають на перерву 37% опитаних, а ще 45% співробітників працюють за стандартною схемою, маючи в розпорядженні годину на відпочинок або їжу.
Теги → їжа прес-реліз Тернопіль укрнет