Тим, хто хоче схуднути, варто їсти сірий хліб і жувати сухарі. Вчені впевнені, що більш корисними вважаються сорти сірого, чорного, цільнозернового хліба, а також з додаванням висівок. Вони, як правило, готуються з використанням житнього борошна або борошна грубого помелу.
За рахунок відсутності штучного очищення й освітлення ці сорти борошна містять велику кількість вітамінів, клітковини, харчових волокон, необхідних для хорошого травлення і самопочуття.
До складу сірого хліба входять складні вуглеводи, які перетравлюються тривалий час, надовго забезпечуючи відчуття ситості. Але, щоб не нашкодити своїй фігурі, на добу рекомендується вживати не більше 100-150 мг.
Крім цього, краще відмовитися від м'якого хліба. Черстві кусені менше спричиняють бродіння в кишківнику. Щоб розжувати сухарик, потрібно набагато більше часу і більша кількість жувальних рухів, що дозволяє відчути насичення.