За втручання прокуратури до бюджету Пенсійного фонду України надійшло понад 1,4 млн. гривень

19 Кві 2013 / 16:15 | Переглядів: 2105

прокуратура

Забезпечення законності у сфері пенсійного страхування залишається одним із пріоритетів у діяльності органів прокуратури області, оскільки своєчасна сплата єдиного соціального внеску страхувальниками є запорукою виплат пенсій соціально незахищеним категорія громадян нашої держави.

Органами прокуратури в поточному році вжито низку заходів до погашення наявної в області заборгованості до Пенсійного фонду України, внаслідок чого забезпечено сплату коштів до Фонду в сумі 1,4 млн. гривень.

Насамперед, зосереджено увагу на діяльності місцевих управлінь Пенсійного фонду України щодо роботи з боржниками, налагоджено взаємодію з органами контролю та влади, заявлено позови про стягнення заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску та вжито інших заходів прокурорського реагування до погашення боргу.

З наслідками проведених перевірок 24 посадовці управлінь Пенсійного фонду в області притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Зокрема, порушення встановлено в частині своєчасності надіслання вимог про сплату недоїмки боржникам та їх скерування в органи Державної виконавчої служби, повноти застосування штрафних санкцій, законності проведення планових та позапланових перевірок страхувальників та належного оформлення їх результатів, розгляду звернень громадян та страхувальників.

Також, за результатами перевірок додержання законів у сфері пенсійного страхування розпочато 2 кримінальні провадження, з них 1 надіслано до суду.

Так, прокурором Заліщицького району встановлено, що підприємство району заборгувало до Пенсійного фонду України кошти в сумі майже 250 тис.гривень, у зв'язку з чим на його майно накладено арешт. Проте, керівництвом підприємства кошти від реалізації продукції та майна на погашення боргів не скеровувались, а використано на господарські потреби.

За даним фактом прокурором району стосовно посадових осіб товариства розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або посадовим становищем), яке для організації досудового розслідування надіслано в Заліщицький РВ УМВС України в області.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.