Якщо виїжджаєш за кордон – відвідай податкову

05 Кві 2017 / 12:21 | Переглядів: 1592

виїзд за кордон

У відділі адміністрування податку на доходи фізичних осіб та податків з громадян ТернопільськоїОДПІ зазначили, щогромадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати доподаткової інспекції за місцем проживання декларацію про майновий стан і доходи у термін, не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Після надходження такої декларації, інспекція протягом 30 календарних днів зобов'язана перевірити визначене податкове зобов'язання, сплату належної суми податку й видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов'язань.

Така довідка надалі надається громадянином до органів митного контролю під час перетину кордону та є підставою для проведення митних процедур.

Начальник відділу Людмила Свистун зазначає, що аби уникнути непорозумінь на митниці, вінспекції рекомендують подати декларацію в установлені строки. Ті, хто виїжджає за кордон напостійне місце проживання подають декларацію незалежно відтого, отримували вони доходи, щопідлягають декларуванню, чи тільки зарплату та інші доходи, зяких податок на доходи фізосіб бувутриманий податковим агентом. Тобто, у будь якому випадку підставою для митних процедур буде видана органом ДФС довідка про відсутність заборгованості зісплати податку.

За матеріалами відділу організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.