Я сплачую благодійні внески гімназії, де навчається моя донька. Чи можу я цю суму включити до податкової знижки?

26 Гру 2014 / 10:54 | Переглядів: 1754

податкова1

Щоб дати відповідь на це питання, слід звернутися до пп. 166.3.2 п.166.3 ст. 166. Податкового кодексу України. Тут вказано, що платник податку має право включати до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового періоду, суму коштів або вартість майна, переданих платником у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям.

Такі організації повинні бути зареєстрованими в Україні, та внесеними до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі коштів. Розмір цієї благодійної допомоги не повинен перевищувати 4 відсотки суми загального оподатковуваного доходу платника податку протягом звітного року. За цих умов ви матимете право на податкову знижку.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.