Витрати на навчання чи перекваліфікацію: куди враховувати

22 Жов 2014 / 08:03 | Переглядів: 1665

податкова1

Чи враховуються при визначенні об'єкта оподаткування у складі витрат на навчання, витрати на проїзд до місця навчання та витрати на наймання приміщення?

До складу витрат на навчання, професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації, що враховуються при визначення об'єкта оподаткування, відносяться також і витрати, передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 28 червня 1997 року № 695 "Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва" (оплата вартості проїзду до місця навчання і назад, відшкодування витрат, пов'язаних з наймом житлового приміщення), за умови їх підтвердження відповідними первинними документами.

Оплата проїзду працівників, які направляються на навчання з відривом від виробництва, до місця навчання і назад, виплата добових за час перебування в дорозі і за час навчання, стипендії, відшкодування витрат, пов'язані з наймом житлового приміщення, провадяться за місцем основної роботи.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.