Успішне партнерство

22 Бер 2013 / 16:39 | Переглядів: 1963

зайнятість центр семінар партнери

З серпня 2011 року у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості при гендерному центрі функціонує жіночий клуб "Гармонія". За час діяльності клубу разом з жінками, які знаходяться в пошуках роботи та соціальними партнерами - гостями засідань було обговорено чимало питань, що стосуються працевлаштування, самореалізації жінок, подолання стереотипів та дискримінаційних проявів, досягнення професійного успіху та збереження здоров'я жінки.

На березневому засіданні жіночого клубу "Гармонія" представниці прекрасної статті обговорювали тему "Секрети успішного партнерства".

"Людина все своє життя перебуває у суспільстві, живе поряд інших людей, спілкується, радиться, будує особисті та професійні стосунки. Як результат, у одних навколо маса позитиву: надійні друзі, приємні колеги по роботі, прекрасне керівництво та оточуючі - люди, які в будь-яку хвилину, "підстрахують" та допоможуть. В інших-все навпаки: люди злі та не добрі, друзі відсутні, порадитись ні з ким, та й загалом усе навколо в чорних фарбах - такими словами розпочала бесіду фахівець Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Інна Лісовська. - Причиною такого розподілу є те, що не всі вміють налагоджувати, а потім підтримувати взаємовідносини, перетворюючи їх на успішне партнерство…"

Запрошена гостя засідання - практикуючий психолог Любов Медведь, в досить цікавий та інтерактивний спосіб ознайомила представниць прекрасної статті з інформацією про роль та важливість налагодження гарних професійних стосунків-партнерських відносин в житті та діяльності кожної людини. Звернула увагу на важливість правильного спілкування, поведінки під час бесіди, позитивні та негативні жести при спілкуванні, а також, як долати невпевненість, сором'язливість, та оволодіти мистецтвом комунікації.

Актуальність теми підтверджувала гаряча дискусія учасників, адже у будь якій життєвій справі людям доводиться спілкуватися, встановлювати певні контакти, домовлятися і тим самим налагоджувати взаємовідносини. Учасники висловлювали власну позицію щодо способу налагодження партнерських відносин, ділились власним досвідом та розповідали приклади із практики.

"Вміння спілкуватися та налагоджувати саме партнерські відносини важливо не лише в діловій сфері а й у повсякденному житті. Кожна людина має потребу у спілкуванні, налагодженні соціальних контактів. Постає вона як необхідність у нових враженнях, почуттях, знаннях, у бажанні поділитися з кимось своїми переживаннями й думками, обмінятися певною інформацією, налагодити стосунки" - зазначила учасниця клубу пані Наталія.

Також в процесі роботи клубу розглядалися моделі ділового спілкування за теорією Е.Берна. Кожна з учасниць мала можливість визначити свій стиль спілкування, який притаманний їй у встановленні партнерських відносин.

Пізнавальною та результативною була участь жінок в інтерактивних іграх, які були спрямовані на взаємодію учасників між собою, вмінні спостерігати за іншими, відчувати своїх колег та співпрацювати в колективі, що дуже важливо при налагодженні партнерських відносин.

На завершення учасниці та гості обмінялися думками та враженнями. З масою позитивних емоцій та приємних побажань активно ринули до пошуку роботи.

Відділ довідково-інформаційної роботи з населенням ТМРЦЗ
ЛісовськаІ.В.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.