У Тернополі «працює» майже дві тисячі касових апаратів

14 Вер 2016 / 15:00 | Переглядів: 1569

касовий апарат

У відділі реєстрації та обліку платників Тернопільської ОДПІ зазначили, що станом на вересень, згідно із Переліком персоналізованих РРО, представники тернопільського бізнесу використовують 1924 зареєстрованих одиниць касової техніки. З них в обласному центрі продаж товарів та надання послуг платники обліковують на 1623 касових апаратах, а у Тернопільському районі - 301.

Упродовж восьми місяців 2016 року у Центрі обслуговування платників ТернопільськоїОДПІ зареєстровано 359 реєстраторів розрахункових операцій та 2297 книг обліку розрахункових операцій.

Нагадуємо, що суб'єкти господарювання, котрі здійснюють розрахункові операції вготівковій чи безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів або наданні послуг у сфері торгівлі, громадського харчування тапослуг - повинні застосовувати РРО, проводити їх реєстрацію та перереєстрацію, опломбувати та перевести у фіскальний режим роботи.

Як повідомила начальник відділу Ірина Іванко, 26.07.2016 року набрав чинності Наказ Мінфіну №547, згідно з яким, для реєстрації РРО суб'єкт господарювання подає до податкової інспекції наступні документи:

  • заяву на реєстрацію РРО за формою N 1 - РРО;
  • копію документа, що підтверджує факт купівлі або безоплатного отримання РРО увласність, іншого документа, що підтверджує право власності чи користування РРО;
  • копію документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватись РРО;
  • копію паспорта РРО (формуляра) та копію паспорта модема (у разі застосування зовнішнього модема);
  • копію договору суб'єкта господарювання з ЦСО про технічне обслуговування та ремонт РРО.

Наказом ДФС України від 16.06.2016 № 535 затверджено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, які дозволені до використання. У даному Реєстрі зазначено 141 модель касових апаратів.

Детальніше проконсультуватись із даного питання можна у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.