Сплачувати єдиний внесок за інше підприємство – заборонено

30 Жов 2013 / 17:45 | Переглядів: 1352

підприємець

Відповідно до ст.6 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (далі - Закон № 2464) платники зобов'язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

У разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків платники єдиного внеску зобов'язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених статтею 25 вищезгаданого Закону.

Передача платниками єдиного внеску своїх обов'язків зі сплати його третім особам згідно з п.9 ст. 25 Закону №2464 заборонена, крім випадків, передбачених законодавством.

Тому підприємство не має права сплатити єдиний внесок за інше підприємство, проте може надати йому поворотну фінансову допомогу для перерахування єдиного внеску в бюджет.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.