Спільно протидіяти "сірій" зарплаті

20 Сер 2013 / 12:07 | Переглядів: 1567

Гроші

Для того, аби протидіяти такому негативному явищу, як нелегальна зарплата, тернопільські міндоходівці та фахівці органів місцевого самоврядування об'єднали свої зусилля. Відтак, при Тернопільській міській раді діє комісія з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, сплати податків та внесення обов'язкових платежів, у засіданнях якої активну участь беруть представники Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області. Загалом з початку року фахівці Тернопільської ОДПІ взяли участь у семи засіданнях цієї комісії, де заслухали 57 посадових осіб підприємств, установ і організацій і 15 приватних підприємців, які допустили порушення вимог чинного законодавства про оплату праці та сплату податків і обов'язкових платежів до бюджету, а також мають заборгованість по виплаті заробітної плати найманим працівникам та з податку на доходи фізичних осіб, тощо. Крім того проводились оперативні відпрацювання. За наслідками 6 таких заходів було перевірено 19 приватних підприємців та виявлено 18 документально неоформлених працівників, які на сьогодні вже працевлаштовані відповідно до чинного законодавства.

Не менш позивні результати роботи комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов'язкових платежів та ефективного використання бюджетних коштів, а також погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат при Тернопільській районній державній адміністрації. З початку року тернопільські міндоходівці взяли участь у чотирьох засіданнях цієї комісії. Було заслухано 16 керівників підприємств-боржників із виплати заробітної плати найманим працівникам і виплаті її менше законодавчо встановленого рівня і 3 приватних підприємців, які допустили порушення вимог чинного законодавства про оплату праці.

З початку року також було проведено 4 виїзних засідання робочої групи Тернопільської районної державної адміністрації з питань детінізації економічних процесів, в Тернопільському районі. Було перевірено 12 приватних підприємців, у яких виявлено 17 документально неоформлених працівників. На сьогодні усі вони працевлаштовані належним чином.

За матеріалами управління доходів і зборів з фізичних осіб Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.