Сьогодні Рада дозволила Кабміну залучити 24 млрд грн. китайського кредиту

05 Лип 2012 / 07:30 | 1 коментар | Переглядів: 2184

Китайська хімія

Вчора, 4 липня, Верховна Рада України прийняла у першому читанні і в цілому як закон законопроект № 10683, яким дозволила Кабінету міністрів залучити кредит у сумі 24,3 млрд грн. для реалізації проектів, передбачених україно-китайською угодою про співпрацю в аграрній сфері.

Як повідомляється, "за" проголосували 260 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Закон розроблений з метою забезпечення реалізації проектів у сфері сільського господарства, а саме закупівлі китайських засобів захисту рослин, насіння для сільськогосподарських культур, сільськогосподарських знарядь і іншої сільгосппродукції в Україні або продажу українських злакових культур до Китаю, будівництва заводу засобів захисту рослин, переробки органіко - мінеральних добрив і інші будівельні проекти в Україні, культивація землі, висадка та ін.

Також повідомляється, що реалізація проектів вимагає залучення кредитних коштів на суму $3 млрд. (24,3 млрд. грн.).

Як повідомлялося, у Пекіні 28 червня Міністерство аграрної політики і продовольства України і Експортно-імпортний банк Китаю підписали меморандум про співпрацю по підтримці пріоритетних проектів у сільському господарстві. Меморандум дає можливість Україні залучити кошти в об'ємі $3 млрд на фінансування конкретних проектів у сільськогосподарському секторі.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна, РБК-Україна

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.