Про надходження звіту до податкової інформуватиме касовий апарат

24 Кві 2013 / 17:49 | Переглядів: 5283

касовий апарат

Деталі застосування РРО з електронною стрічкою стали основною темою чергового телефонного сеансу „гаряча” лінія Тернопільської об'єднаної ДПІ. Адже частина підприємців та підприємств уже застосовують оновлену касову техніка, частина - зважують усі за і проти, враховують технічні нюанси. Тож запитань до податківців не бракувало. Проте начальник управління інформатизації та обліку платників податків Ірина Ярославівна Вятчанінова, яка чергувала цього разу під час телефонного сеансу, надала детальні роз'яснення. Найактуальніші питання та відповіді на них пропонуємо вашій увазі.

- Чи потрібно укладати договір з податковою інспекцією про подання електронної звітності по РРО?

- Ні. Вам потрібно звертатися до сервісного центру, в якому обслуговуються ваші касові апарати.

- Якщо я вже застосовуватиму оновлену касову техніку, то чи потрібно подавати звітність по РРО після 1 липня 2013 р. на паперових носіях?

- Впровадження передачі контрольної стрічки в електронній формі не відміняє подання суб'єктами господарювання звіту про використання реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій у встановлені законодавством терміни.

- Мене турбує питання конфіденційності. Чи не стане відома інформація з мого касового апарата стороннім особам?

- Ні. Захист контрольно-звітної інформації від підміни, модифікації та перегляду забезпечується за допомогою модуля безпеки, що встановлюється в РРО або модем.

- Як дізнатися, що Z-звіт дійшов до податкової?

- На касовий апарат надійде повідомлення від сервера обробки інформації, дата та час прийняття цього повідомлення сервером. У разі невдалого виконання операції еквайер повертає до РРО код помилки. Залежно від коду помилки РРО повторює спробу передачі.

- З 1 липня інформація про кожну операцію буде передаватися до податкової служби?

- На першому етапі в щоденному режимі мають передаватися тільки Z-звіти. В подальшому передбачена передача інформації про кожен надрукований Вами розрахунковий документ, тобто покупець здійснив придбання товару, і вартість покупки - відома ДПС.

- Що означає термін „інформаційний еквайер” і чи матиме він доступ до контрольно-звітної інформації?

- Інформаційний еквайер - учасник платіжної системи НСМЕП (національної системи масових електронних платежів) з обмеженими функціями, який подає суб'єктам господарювання послуги з технічної підтримки, інформаційного обслуговування згідно з технологією зберігання і збору даних РРО для податкової служби та отримав від Національного банку висновок про відповідність зазначеним вимогам та правилам роботи. Він перевіряє цілісність набору даних та зберігає його у захищеному від перегляду вигляді у базі даних до отримання підтвердження про успішний прийом від СОД РРО.

- Як я можу оперативно дізнатися, чи буде підлягати модернізації мій РРО?

- Вам необхідно стежити за інформацією, що розміщена на веб-порталі Державної податкової служби України. Варто мати на увазі, що усі моделі, які підлягають модернізації та вже оновлені моделі внесені до Державного реєстру. Наразі у Державному реєстрі РРО знаходиться 5 нових моделей касової техніки. Незабаром також будуть включені ще 11 моделей, які відповідають сучасним вимогам.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.