Подаємо реєстраційну заяву платника ПДВ та підтверджуючі документи

30 Гру 2014 / 11:42 | Переглядів: 1526

податкова будівля

Рішення про реєстрацію особи платником ПДВ приймається за результатами розгляду реєстраційної заяви та документів, підтверджуючих постачання товарів/послуг та відповідність певним вимогам. Ці вимоги визначені ст.180 щодо особи - платника ПДВ, для обов'язкової реєстрації - ст.181 і для добровільної реєстрації - ст.182 Податкового кодексу України.

Підтвердженням відповідності вимогам зазначених норм є будь-які первинні документи бухгалтерського обліку, що засвідчують факт здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню (акт виконаних робіт, касовий чек, платіжне доручення тощо). Ведення зазначених документів передбачено Положенням про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 №88. Реєстраційні заяви платників ПДВ (разом із додатками) подаються до загального відділу (канцелярії) контролюючого органу без будь-якого попереднього розгляду та/або візування реєстраційних заяв іншими структурними підрозділами контролюючого органу.

Як повідомив начальник ГУ Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук, станом на 01.12.2013 року на обліку в області перебуває 2647 платників податку на додану вартість, з них 2250 - юридичних та 397 фізичних осіб. Протягом листопада цього року 7 юридичних осіб отримали свідоцтва платників ПДВ.

Інформаційно - комунікаційний відділ
Тернопільської ОДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.