Податкова адреса може бути лише одна

03 Чер 2013 / 16:56 | Переглядів: 2145

податкова будівля

Я маю обов'язок щодо подання декларації про доходи за 2012 рік, хоча знаю що термін минув. Однак, обставини склались так, що за старою адресою проживання у Тернополі я виписався, а на новому місці проживання та роботи, у Львові - ще не прописаний і не знаю коли це буде. Скажіть, в яку податкову мені все-таки цю декларацію подавати?

Відповідає начальник відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ Василь Ілліч Карпа

Так, Ви праві. Відповідно до статті 49 Податкового кодексу України податкова декларація подається за звітний період в установлені Кодексом строки до органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податків.

Таку декларацію про отримані неоподатковані доходи за 2012 рік потрібно було подати не пізніше 31 квітня 2013 року. Адже Податковим кодексом України за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачена відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 170 гривень за кожне таке неподання, або несвоєчасне подання.

Також передбачено, що фізична особа - платник податків зобов'язана визначити свою податкову адресу. Податковою адресою визнається місце її проживання, за яким вона стає на облік як платник податків у податковій інспекції. Слід зауважити, що фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси. Хочу звернутись і до Закону України від 11 грудня 2003 року ”Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання в Україні ”, відповідно до якого громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов'язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання.

Отже, якщо Ви зняті з реєстрації за однією адресою та ще не зареєстровані за іншою, в такому разі подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи потрібно до податкової інспекції за попередньою податковою адресою, тобто - у місті Тернополі.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.