Плата за навчання: чи оподатковувати військовим збором?

16 Гру 2014 / 12:45 | Переглядів: 1494

податкова1

У нас запитали: чи є об'єктом оподаткування військовим збором плата за навчання найманого працівника у вищому навчальному закладі?

Відповідно до Податкового кодексу України (далі - ПКУ), об'єктом оподаткування збором є доходи, зокрема, у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Ставка збору становить 1,5 відсотка від об'єкта оподаткування,

Частиною першою ст. 91 Кодексу законів про працю України від 10 грудня 1971 року № 322-VІІІ передбачено, що підприємства, установи, організації в межах своїх повноважень і за рахунок власних коштів можуть встановлювати додаткові, порівняно з законодавством, трудові і соціально-побутові пільги для працівників.

Враховуючи викладене, плату за навчання найманого працівника у навчальному закладі слід розглядати як інші виплати і винагороди, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами, а отже є об'єктом оподаткування військовим збором.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.