Нюанси продажу тютюнових виробів у роздрібній мережі

21 Лют 2015 / 07:16 | Переглядів: 1769

сигарета папіроса тютюн паління

Як відомо, з початку січня цього року законодавцями розширено та відкореговано коло платників акцизного податку та перелік об'єктів оподаткування. Визначено, що його платниками є суб'єкти роздрібної торгівлі, які реалізують певні товари громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання.

Серед платників даного податку є ті, хто торгує тютюновими виробами, тютюном та його промисловими замінниками. Однак, на дані товари повинні встановлюватись максимальні роздрібні ціни.

Максимальні роздрібні ціни (далі - МРЦ) на підакцизні товари (продукцію) встановлюються виробниками або імпортерами товарів (продукції) шляхом декларування таких цін у порядку, встановленому ПКУ. Продаж суб'єктами господарювання у роздрібній торгівлі підакцизних товарів, зокрема тютюнових виробів, на які встановлюються МРЦ, не може здійснюватися за цінами, вищими за МРЦ, збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі таких підакцизних товарів. Ставка податку встановлена в розмірі 5 відсотків.

Тобто, до максимальної роздрібної ціни (100%) додається акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами - 5 відсотків. Вартість тютюнових виробів, вище за яку не дозволено їх реалізацію, можна отримати помноживши МРЦ (вказану на пачці) на 1,05.

З цим та іншими роз'ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі ДФС України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дане роз'яснення у категорії 116.04).

Для отримання детальнішої інформації з даного питання та щодо заповнення звітності звертайтесь у Центр обслуговування платників за адресою: Білецька 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.