НКРЕКП затвердила ставки плати за стандартне приєднання електроустановок на 2015 рік

18 Гру 2014 / 09:36 | Переглядів: 1821

лінії електропередач

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила ставки плати за стандартне приєднання електроустановок на 2015 рік.

Комісія за поданням обленерго постановою від 16.12.2014 № 805 затвердила ставки плати за стандартне приєднання електроустановок для Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя на наступний рік з урахуванням ступеня напруги в місці приєднання, категорії надійності електропостачання, одно- чи трифазного приєднання, окремо для сільської та міської місцевості.

Вартість послуг з стандартного приєднання розраховувалася електропередавальними організаціями у порядку, передбаченому статтею 172 Закону України "Про електроенергетику" та "Методикою розрахунку плати за приєднання електроустановок до електричних мереж", і обґрунтовувалася витратами, необхідними для будівництва та/або реконструкції електромереж від місця приєднання електроустановки замовника до місця забезпечення потужності.

"Це рішення забезпечить захист прав споживачів, зекономить кошти в умовах кризи та створить умови для подальшого функціонування і збереження ринку послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж", - зазначив член Комісії Валерій Тарасюк.

Постанову НКРЕКП № 805 надіслано на державну реєстрацію в Міністерство юстиції. Постанова набере чинності після її офіційного опублікування в "Офіційному віснику України".

http://www.nerc.gov.ua/index.php?news=4125

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.