НКРЕКП запропонувала знизити нічний коефіцієнт для стимулювання населення використовувати електроенергію у нічний період

13 Гру 2014 / 10:56 | Переглядів: 1691

лампочка1

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, було схвалено проект змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію (для населення).

Згадані зміни передбачають зменшення для населення тарифного коефіцієнту з 0,7 до 0,5 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години доби). Ця норма застосовується у разі використання побутовими споживачами двозонного обліку електричної енергії.

Запропоновані зміни до Порядку стимулюватимуть населення переходити на споживання електричної енергії у нічний період за зниженим тарифом. Такий підхід дасть можливість вирівнювати графік навантажень ОЕС України та забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди.

Зазначений проект в найближчий час буде оприлюднено для громадського обговорення на офіційному веб-сайті НКРЕКП.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.