«Мільйонники» повинні придбати РРО

30 Жов 2017 / 17:42 | Переглядів: 1542

касовий апарат

У Тернопільській ОДПІ дали роз'яснення, коли платники єдиного податку повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) та розрахункові книги (РК).

Так, зазначили, що відповідно до статті 9 Закону №296, РРО та РК не застосовуються під час продажу товарів (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту) (надані послуги) фізичними особами - підприємцями, які належать відповідно доПодаткового кодексу до груп платників єдиного податку, що не застосовують РРО.

Зокрема, пунктом 296.10 статті 296 Кодексу передбачено, що РРО не застосовуються платниками єдиного податку:

- першої групи;

-другої й третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн. У разі перевищення вкалендарному році вказаного обсягу, застосування РРО для такого платника єдиного податку єобов'язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.