Матеріальна допомога на оздоровлення при наданні відпустки

14 Жов 2017 / 07:44 | Переглядів: 2549

Гроші з банкомату

Чи має право кожен працівник на матеріальну допомогу на оздоровлення при наданні відпустки і чи його керівник мусить її обов'язково виплачувати? - це питання неодноразово звучало ледь чи не в кожному тернопільському і не тільки трудовому колективі. З практики відомо, що це відбувається не завжди і не скрізь. До вашої ваги роз'яснення щодо цього фахівців фіскальної служби.

У випадку якщо виплата матеріальної допомоги на оздоровлення передбачена положеннями про оплату праці найнятих робітників (колективним договором, галузевою угодою і тому подібне), прийнятими згідно з нормами трудового законодавства, тоцяматеріальна допомога в цілях оподаткування прирівнюється до зарплати івключається дозагального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків в місяці, вякому здійснено її фактичне нарахування та оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором 1,5%.

Сума матеріальної допомоги на оздоровлення є також базою нарахування ЄСВ вмісяці, вякому працедавець нараховує суму відпускних.

За матеріалами Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.