Коли проводити річний перерахунок?

05 Січ 2018 / 05:08 | Переглядів: 1063

податкова фінзвітність

Тернопільська об'єднана ДПІ нагадує роботодавцям про те, що перерахунок податку надоходи фізичних осіб (далі - ПДФО) визначено статтею 169 Податкового кодексу України.

Так, роботодавець платника ПДФО зобов'язаний здійснити, у тому числі за місцем застосування податкової соціальної пільги, з урахуванням положень абзацу другого п.167.1 ст.167 Кодексу, перерахунок суми доходів, нарахованих такому платнику ПДФО у вигляді заробітної плати, а також суми наданої податкової соціальної пільги:

- за наслідками кожного звітного податкового року нарахування заробітної плати за останній місяць звітного року;

- під час проведення розрахунку за останній місяць застосування пільги у разі зміни місця її застосування за самостійним рішенням платника ПДФО або у випадках, визначених Податковим кодексом;

- під час проведення остаточного розрахунку з платником ПДФО, який припиняє трудові відносини з таким роботодавцем.

Крім цього, роботодавець чи податковий агент має право здійснювати перерахунок сум нарахованих доходів, утриманого податку на доходи фізосіб, за будь-який період та у будь-яких випадках для визначення правильності оподаткування незалежно від того, чи має платник податку право на застосування податкової соціальної пільги.

Річний перерахунок податку на доходи фізичних осіб за 2017 рік відображається узвітності при нарахуванні заробітної плати за грудень 2017 року.

Докладніше - у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.