Коли поворотна фінансова допомога оподатковується

04 Лис 2013 / 17:40 | Переглядів: 1781

Гроші

Сума отриманої фізичною особою-платником податків поворотної фінансової допомоги не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу. Це стосується і ситуації, коли таку допомогу платник надає іншим особам.

Проте, якщо платник не повертає суму наданої допомоги термін, визначений в договорі, він повинен сплатити податок за ставками 15% або 17% (у випадку перевищення в календарному місяці десятикратного розміру мінімальної заробітної плати) із суми такої допомоги.

Відповідно до пп. 14.1.257 ст. 14 Податкового кодексу поворотна фінансова допомога - це сума коштів, що надійшла платнику податків у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов'язковою до повернення.

Варто зазначити, що доходи, які не включаються до розрахунку загального місячного оподатковуваного доходу платників податку на доходи фізичних осіб, визначено ст. 165 Податкового кодексу України.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.