Коли обліковувати працівника за номером паспорта

13 Сер 2013 / 12:58 | Переглядів: 3126

паспорт

Як відображати у податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (ф. N 1ДФ) виплачену працівнику зарплату людині, яка через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків?

Відповідають фахівці сектору надання консультативних послуг Тернопільської ОДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області:

Відповідно до норм Податкового кодексу України (далі - Кодекс) фізична особа - платник податків, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, зобов'язана особисто подати відповідному територіальному органу Міндоходів повідомлення та документи для забезпечення її обліку за прізвищем, ім'ям, по батькові і серією та номером паспорта, а також пред'явити паспорт.

Кодексом встановлено, що особи, які мають статус податкових агентів, зобов'язані подавати у встановлені строки податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до територіального органу Міндоходів за місцем свого розташування.

Форма такого розрахунку та порядок її заповнення і подання податковими агентами затверджені наказом ДПА України від 24.12.2010 р. N 1020, який набрав чинності з 1 квітня 2011 року.

Таким чином, податковий агент при виплаті доходу фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, відображає у податковому розрахунку за ф. N 1ДФ серію та номер паспорта такої особи, у паспорті якої є відмітка про наявність права сплачувати платежі без реєстраційного номера.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.