Каски і бронежилети відтепер без ПДВ та мита

29 Лип 2014 / 08:11 | Переглядів: 2232

армія благодійність солдат самооборона майдан

Глава держави підписав закони про внесення змін до Митного та Податкового кодексів України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом і ПДВ засобів індивідуального захисту та лікарських засобів для потреб антитерористичної операції.

Зокрема, без оподаткування ПДВ і ввізним митом тепер в Україну можуть ввозитися каски, бронежилети, виготовлені відповідно до військових стандартів або технічних умов, та матеріали (нитки, тканини), необхідні для їх виготовлення.

Так само від оподаткування й обкладення митом звільняються лікарські та медичні засоби, що призначені для використання закладами охорони здоров'я та учасниками АТО для надання медичної допомоги фізичним особам, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження.

Зазначені норми передбачені Законами України:

"Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо спеціальних засобів індивідуального захисту та лікарських засобів" від 01.07.2014 р. № 1561-VII;

"Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законів України щодо ввезення засобів індивідуального захисту та лікарських засобів" від 01.07.2014 р. № 1560-VII.
Закони набрали чинності з 23 липня 2014 року.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.