Хочете «єдиний» - подайте заяву до 15 червня

12 Чер 2018 / 19:00 | Переглядів: 1286

Податкова Центр обслуговування платників податків

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що відповідно до Податкового кодексу України суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм Кодексу, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року. Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб'єкт господарювання подаєдо податкової інспекції заяву особисто, або поштою з повідомленням про вручення та з описомвкладення, або засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодореєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Якщо фізична особа тільки реєструє підприємницьку діяльність, то заяву про обрання
спрощеної системи оподаткування можна подати державному реєстратору як додаток до заяви про
державну реєстрацію, з урахуванням вимог п. 291.5 Кодексу. Електронна копія заяви, виготовленашляхом сканування, передається державним реєстратором до податкової інспекції одночасно звідомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи абофізичної особи - підприємця згідно із Законом № 755-IV.При цьому, зареєстровані в установленому порядку фізособи - підприємці, які до закінченнямісяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системиоподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для I або II групи, вважаються платникамиєдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державнареєстрація (пп.298.1.2. Кодексу).
Новостворені суб'єкти господарювання, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подализаяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої дляIIIгрупи, яка не передбачає сплату ПДВ, вважаються платниками єдиного податку з дня їхдержавної реєстрації.
Докладніше - у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок:
43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.