«Гаряча» лінія від податківців: що найбільше цікавило громадян

18 Жов 2017 / 13:47 | Переглядів: 1634

телефонна "гаряча лінsя"

У приміщенні Тернопільської ОДПІ відбувся черговий сеанс телефонного зв'язку - "гаряча" лінія. На запитання додзвонювачів відповідала головний державний інспектор відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг Тернопільської ОДПІ Галина Оленин.

До уваги читачів актуальніші питання проведеного заходу.

Я керівник громадської організації. Чи правда, що за 2017 рік неприбуткові організації будуть подавати до податкової інспекції ще й фінансову звітність?

Так, це правда. 20 червня 2017 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від28.04.2017 N 469 "Про затвердження змін до форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації"

У порівнянні з попередньою формою Звіту, нова форма передбачає лише два звітні (податкові) періоди: рік та місяць.

Починаючи з 2017 року неприбутковими підприємствами, установами та організаціями разом зі Звітом про використання доходів неприбуткової організації обов'язково слід подавати доподаткової інспекції і річну фінансову звітність, яка є додатком та невіддільною частиною такого Звіту.

Мене цікавить, які форми звітності змінено в цьому році? Я підприємець і одночасно єбухгалтером на фірмі.

У 2017 році затверджено такі нові форми податкових декларацій та звітів:

- податкову декларацію з податку на прибуток підприємств;

- податкову декларацію екологічного податку;

- податкову декларацію з рентної плати;

- декларацію платника єдиного податку;

- звіт про використання доходів неприбуткової організації;

- податкову декларацію з податку на прибуток підприємств.

А звітність за формою № 1ДФ не змінили?

Ні, форма податкового розрахунку сум доходу, нарахованого на користь фізичних осіб і сум утриманого з них податку (форма № 1 ДФ) змін не зазнала. Його слід подавати за формою, затвердженою Наказом Мінфіну №4 від 13.01.2015 р.

За якою формою звітувати підприємцям платникам єдиного податку за ІІІ квартал 2017 року?

Ви, мабуть, платник третьої групи, оскільки вони звітують щоквартально.

Наказ Мінфіну від 17.03.2017 р. № 369, оновив звітність для платників єдиного податку якфізичних так і юридичних осіб.

Відповідно до норм Податкового кодексу. оновлені форми декларацій використовуватимуться платниками єдиного податку третьої групи для складання звітності за9місяців 2017 року, а платниками першої та другої груп - для складання звітності за 2017 рік - з 1 січня 2018 року.

А яку декларацію подавати "єдиннику", якщо він хоче виправити попередній звітний період?

Для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні (податкові) періоди, уточнюючу декларацію потрібно подавати вже за новою формою, починаючи з 1 жовтня 2017 року.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.