Для малого бізнесу – спрощення звітності

30 Кві 2013 / 14:34 | Переглядів: 2136

підприємець

Податкова служба вкотре пішла назустріч підприємництву і спростила подання звітності для спрощенців. Адже відтепер підприємці, що обрали єдиний податок першої та другої груп подають звітність раз у рік. Про це йшлося під час зустрічі заступника начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ Василя Тарасовича Кравця із представниками бізнесу та громадянами селища Велика Березовиця, що на Тернопільщині. Захід відбувся за участі місцевого селищного голови Марії Іванівни Калинки.

Василь Тарасович зазначив, що податкова служба на пропозицію бізнесу внесла зміни до Податкового кодексу, які набули чинності з 1 січня цього року. У результаті чого для підприємців, які працюють на другій групі спрощеної системи оподаткування, з 1 січня поточного року запроваджено податковий (звітний) період - календарний рік. „Цими змінами також передбачено зниження ставок для платників єдиного податку п'ятої групи з 7 та 10 відс. на 5 та 7 відс. відповідно,” - зазначив Василь Тарасович. Варто також мати на увазі, що для платників-спрощенців третьої-п'ятої груп звітним періодом залишається календарний квартал.

Посадовець також інформував про хід деклараційної кампанії, яка завершується 30 квітня 2013 року. Він повідомив, що вже виконали свій конституційний обов'язок майже 2585 мешканців Тернополя і Тернопільського району. З них майже 1610 декларантів подали декларації з метою отримання податкової знижки, а 975 - ті, що зобов'язані були задекларувати неоподатковані доходи. Ними задекларовано доходів на суму 109,4 млн. грн. Перерахунок уже проведено по 1640 деклараціях. У результаті 661 особі належить повернути 650,1 тис грн. податку на доходи фізичних осіб, а 975 - сплатити 3,4 млн. грн. податку. Василь Тарасович наголосив, що останній день подання декларації про майновий стан і доходи - 30 квітня.

Принагідно було надано фахові консультації та практичну допомогу мешканцям селища, які зобов'язані виконати свій обов'язок щодо декларування. Загалом свої доходи задекларували біля півсотні громадян. Більшість із них заявили про продаж сільськогосподарської продукції, а це 17 осіб, отримання спадщини задекларували 15 мешканців, а 7 декларантів подали декларації у зв'язку з отриманням доходів від продажу рухомого майна, решта заявили про інші види доходів.

„Варто мати на увазі, що декларацію можна подати й в електронному вигляді, - наголосив Василь Тарасович. - Для цього необхідно звернутися в сектор реєстрації користувачів при ДПС у Тернопільській області управління (сектору) сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України й безкоштовно отримати електронні ключі.” Практичну допомогу щодо заповнення звітних документів та фахову консультацію громадянам радо нададуть компетентні фахівці податкової служби у центрі обслуговування платників податків інспекції з понеділка по п'ятницю з 9.00 год. до 20.00 год., а також у суботу з 9.00 год. до 16.00 год.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.