«Чорна» зарплата жодних гарантій для життя не дає

29 Бер 2018 / 07:12 | Переглядів: 1321

Зарплата в конверті

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що погоджуючись на роботу без оформлення трудових відносин, одержуючи заробітну плату "у конвертах" необхідно чітко усвідомлювати, що позбавляєте себе гарантованого розміру заробітної плати, відповідного пенсійного забезпечення, забезпечення у повному обсязі гарантованого державою права на матеріальні виплати та соціальні послуги, оплачуваної відпустки, права на оплату лікарняного листа, охорону праці, можливості відстоювати свої інтереси як найманого працівника при виникненні непорозумінь із роботодавцем, можливості одержати банківський кредит.

Нелегальна трудова діяльність - це відповідальність перед законом як роботодавця, так і працівника. За порушення трудового законодавства законом передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Оформлення трудових відносин у законодавчо встановленому порядку, офіційне отримання заробітної плати - це державний захист від незаконного звільнення, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена заробітна плата в обсязі, не нижче визначеної законом.

Отримати усі необхідні консультації у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-46, 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.