Тернопільські автори Cергій Cірий та Василь Дунець проклали пісенний місток між Оттавою та Києвом

04 Гру 2016 / 08:34 | Переглядів: 3119

Cергій Cірий та Василь Дунець  проклали пісенний місток між Оттавою та Києвом

Нині в Канаді проживає майже півтора мільйона осіб українського походження. Масове переселення туди українців почалося ще наприкінці XIX століття. Тоді канадський уряд активно заохочував широку імміграцію з Центральної, Південної та Східної Європи. Перші українці-переселенці з'явилися у Канаді у 1891 році.

Цьогоріч виповнилося 125 років з часу освоєння вихідцями з України канадських просторів.

Саме цій даті й присвятили пісні "Так, ми - українці!" та "Рушники з України" тернопільські автори: поет-пісняр Сергій Сірий та композитор і виконавець Василь Дунець.

"Я не був у Канаді. І ніхто з моєї родини ніколи туди на заробітки не подавався, - каже Сергій Сірий. - Але не раз чув від людей, які свого часу виїхали на постійне проживання у край кленового листя і уже туристами поверталися до нас, з яким трепетом вони ставляться до України, її історії, до своїх витоків, як щиро вболівають за нашу державу. Впевнений, що туга за калиновим краєм живе у серці чи не кожного громадянина Канади українського походження".
"І це справді так, - погоджується Василь Дунець, рідні якого мешкають у Канаді. - Бо той, хто з тих чи інших причин змушений був залишити Україну, або ж народився за океаном в українській родині, серцем і душею назавше поєднаний із землею предків. У цьому я не просто переконаний, а й пересвідчився, виступаючи з концертами у Торонто, Едмонтоні, Вінніпегу, Монреалі, численних невеличких канадських містечках".
Відеоверсії пісень "Так, ми - українці!" та "Рушники з України" днями оприлюднені в Ютубі:
https://www.youtube.com/watch?v=sAjwEEnQ8tU
https://www.youtube.com/watch?v=ruIh1tx3nWs
Олександр ШИБИСТИЙ.
Про це та інше - у черговому, 29, випуску газети "Тернопіль вечірній"

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.