Сергій Надал привітав учасників Х-го Всеукраїнського фестивалю козацької пісні «Байда»

15 Жов 2012 / 11:45 | Переглядів: 2393

Надал вітає учасників Байди

14 жовтня Тернопіль став центром козацької пісні. Тернопіль став осередком творчості, натхненної козацькою українською історією. У цей день Тернопіль прийняв учасників ювілейного - Х-го Всеукраїнського фестивалю козацької пісні "Байда". Урочистості розпочались святковою Літургією у Надставній церкві. Потім учасники мистецького дійства пройшли пішою ходою вулицями міста. Фестиваль відбувся у Тернопільському обласному драматичному театрі. Участь в урочистостях взяв міський голова Тернополя Сергій Надал.

Вітаючи організаторів та учасників фестивалю, Сергій Віталійович зазначив:

"Символічним є те, що саме у день Покрови Пресвятої Богородиці у Тернополі проходить фестиваль козацької пісні. Покрова для українців - особливе свято. Для відродження духу українських перемог і розвитку української державності це важливий день. Бо церква Покрови - була осередком духовності Запорізької Січі. З молитвою до Богородиці козаки вирушали в походи. Українські князі і гетьмани віддавали під покров Пресвятої Богородиці весь український край.

Особливо радісно відчувати, що наша, тернопільська земля - батьківщина Байди Вишневецького, засновника Січі. Що наша, тернопільська земля - є землею, яка в особливий спосіб благословенна Богородицею. Дві величні марійські святині - Зарваниця і Почаїв притягують мільйони прочан зі всього світу. У день Покрови просимо всі разом у Богородиці ласк і благословення для нашого народу. Нехай росте і розвивається фестиваль "Байда". Нехай Богородиця дарує усім українцям рясні Божі благословення".

Джерело: rada.te.ua

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.