Проща за утвердження в чесноті тверезості українського народу

23 Тра 2013 / 08:36 | Переглядів: 2227

унівська лавра

Христос Воскрес!

Вельмишановні працівники ЗМІ, запрошуємо долучитися до висвітлення прощі "Дорогою зцілення" 26 травня 2013 р. до Унівської Святоуспенської лаври за утвердження в чесноті тверезості українського народу.

Рух "За тверезість життя" почав відроджуватися у 2006 р., коли УГКЦ стала організовувати по Західній Україні місії тверезості (виїзди у найвіддаленіші куточки для зустрічей із представниками виконавчої влади та активом села, проведення інтерактивних тренінгів для підлітків в навчальних закладах, відправлення Літургії в наміренні зцілення залежних від алкоголю, започаткування "Золотої книги тверезості", надання індивідуальних консультацій залежним та їх родинам).

Вже другий рік поспіль Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я, в рамках якої діє Рух "За тверезість життя", збирає усіх небайдужих до подолання в Україні алкоголізму, наркоманії, залежності від азартних ігор на Всецерковну прощу "Дорогою зцілення" до Унівської Святоуспенської лаври. Проща присвячена молитві за утвердження нашого народу в чесноті тверезості. Захід є загальноукраїнським - окрім цілого західного регіону, вже зголосилися приїхати прочани із Києва та Сум. Цього року прощу очолить кир Ігор Возняк, митрополит Львівський.

Важливим є той факт, що в Унівській Святоуспенській спочивають останки митрополита Михайла Левицького, який ще у 1844 р. видав звернення до священиків з детальною інструкцією про те, як засновувати товариства тверезості та вести книги тверезості.

Запрошуємо представників мас-медіа до співпраці для висвітлення належним чином цієї події, щоб наше суспільство було поінформоване про необхідність подолання загальнонаціонального лиха спільними зусиллями.

Програма прощі

1100 - Літургія

1330 - Молебень;

- молитва за зцілення залежних;

- чин малого освячення води;

- благословення свяченою водою;

- перенесення ікони "Невичерпна Чаша" до храму;

- мируванння в храмі;

Перерва на 30 хв.;

Спілкування в групах (тривалістю до 2-х годин) за потребою:

1. Залежні;

2. Рідні та близькі залежних;

3. Молодь.

Свідчення зціленого від алкогольної залежності;

Складання присяги в Золоту книгу тверезості.

Для працівників ЗМІ буде можливість особистого спілкування з відповідальним за розвиток і координацію Руху "За тверезість життя" в УГКЦ.

Якщо у Вас виникнуть запитання, будь ласка, звертайтеся.

З повагою,
Секретар-референт
Комісії УГКЦ душпастирства охорони здоров'я
Тернопільсько-Зборівської архиєпархії
Комадовська Валентина
моб.тел. +380985529513

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.