Понад 500 короткометражних фільмів надійшло на фестиваль «Де кіно»

03 Сер 2017 / 07:23 | Переглядів: 2474

Фестиваль "Де Кіно"

Завершився прийом конкурсних робіт на фестиваль короткого метру "Де кіно. Епізод 2". У порівнянні з минулим роком на конкурс надійшло майже вдвічі більше заявок.

Цьогоріч фестиваль "Де кіно" отримав понад 500 робіт. Наразі журі розпочинає перегляд конкурсних фільмів і формування шорт-листу, який побачать гості фестивалю. Оцінюватимуть роботи 17 професіоналів українського медіаринку. У кожну номінацію входить 3 члени журі, які спеціалізуються у відповідному напрямку. Співголови журі - Вікторія Лєзіна, генеральний продюсер 1+1 Продашкн та Ірина Костюк, продюсер FILM.UA Group.

Володар Гран-прі фестивалю отримає 50000 гривень, переможці у номінаціях по 15000 гривен.

Із попереднього зрізу робіт було видно, що серед заявок лідирує номінація "Драма". Ситуація не змінилась і дотепер, 33,5% українців надають перевагу цьому жанру. Серед тематичних вподобань у драмах переважають історії про сміливість, прагнення до змін та відкритість до нових вражень.

Близько 22,5% робіт отримано в номінації "Фільм на мобільний телефон". Чіткі тематичні вподобання майже не простежуються, даний жанр показує цілковите розмаїття історій.

У найпопулярнішій номінації минулого року, "Вебізод", отримано 18,8 % робіт. "Комедії" надали перевагу 15% учасників і "Жахам" - 11,3 %.

Фестиваль пройде 22-23 вересня у Києві. Відвідувачів очікують виступи представників світової медіаіндустрії, нон-стоп майстер-класи, виступи музичних гуртів, розваги, і головне - перегляд конкурсної програми та визначення переможців.

Нагадаємо, "Де кіно" проводиться вже вдруге за спільної ініціативи 1+1 медіа та FILM.UA Group.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.