Підгаєччина запрошує на «Туристичну ярмарку» та відзначення 350-річчя історичної битви (програма заходів)

12 Вер 2017 / 19:19 | Переглядів: 2582

Підгайці турярмарка

Гостей та жителів Тернопільщини запрошують на святкове відзначення 350-річчя битви гетьмана Петра Дорошенка з військом Яна Собєського під Підгайцями, що відбудеться в суботу, 23 вересня. Зокрема, у рамках даного заходу в с. Загайці освятять відновлену могилу "козаків-дорошенківців", а також урочисто відкриють меморіальну таблицю "Підгаєцькі угоди". Крім цього, за участю істориків Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, краєзнавців та громадських діячів заплановано проведення наукової конференції з нагоди 350-річчя вказаної історичної битви.
Цього ж дня, 23 вересня у Підгайцях відбудеться й фестиваль національного колориту "Туристична ярмарка", в рамках якої діятимуть польова кухня, виставки сільськогосподарської продукції та декоративно-прикладного мистецтва. Також гостей радо прийматиме містечко "Колорит національного села".

ПРОГРАМА
заходів з відзначення 350-річчя битви гетьмана Петра Дорошенка з військом Яна Собєського під Підгайцями та проведення фестивалю національного колориту "Туристична ярмарка"
23 вересня 2017 року

8.30 год - літургія у храмі святого Юрія с. Старе Місто;
10.00 год - відкриття та освячення відновленої могили "козаків-дорошенківців" у с. Загайці;
- розгортання державного прапору за участю пластунів району;
11.00 год - відкриття меморіальної таблиці "Підгаєцькі угоди"; м. Підгайці, костел Пресвятої Трійці;
12.00 год - наукова конференція з нагоди 350-річчя битви гетьмана Петра Дорошенка з військом Яна Собєського під Підгайцями за участю істориків Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, краєзнавців, громадських діячів;
14.30 год - урочиста хода з майдану Незалежності до міського стадіону "Нива" у супроводі колективу духових інструментів; покладання квітів;
15.30 год - урочисте відкриття фестивалю, театралізація подій битви, концертна програма.


У програмі фестивалю національного колориту "Туристична ярмарка":


- польова кухня;
- ігрове містечко;
- виставка сільськогосподарської продукції;
- виставка декоративно-прикладного мистецтва;
- містечко "Колорит національного села"
- Підгаєцькі танцюльки

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.