Вклоніться горобині та берізці

30 Кві 2012 / 08:09 | Переглядів: 2643

рецепт

Відомо, що на землі є 450 тисяч видів рослин, з яких людство використовує на свої потреби лише 90 тисяч. Величезні можливості для лікування й оздоровлення, які дає нам природа, ми використовуємо далеко не в повній мірі.

Хочу порекомендувати читачам "Тернополя вечірнього" кілька рецептів. Для людей, які мають склероз судин, раджу взяти 200 грамів свіжої кори горобини звичайної, залити 0,5 літра перевареної води, кип'ятити упродовж двох годин на паровій бані. Тоді відвар процідити і долити до 500 мл перевареною водою. Пити по одній столовій ложці тричі на день перед їжею і перед сном. Курс лікування — два місяці. Пам'ятайте тільки, що кору горобини слід заготовляти не ближче, ніж за 500 метрів від автотраси. Це ж стосується й іншої лікарської сировини.

Хворим на стенокардію корисно приготувати такі ліки: до одного літра натурального меду додати сік з десяти лимонів, а також масу з десяти подрібнених головок часнику. Усе перемішати, покласти у скляну банку, щільно накрити і поставити на десять днів внизу холодильника. Вживати по 4 чайних ложки, повільно вилизуючи ліки, впродовж 30 хвилин перед сном, нічим не запиваючи і не заїдаючи. Дуже важливо не пропустити жодного дня. Курс лікування — два місяці.

Якщо ви заготували березові бруньки, то маєте добру нагоду поліпшити обмін речовин, оздоровитись. Відомо, що ліки з бруньок допомагають при нефропатії, нирково-кам'яній хворобі, запаленні сечового міхура. Вони мають антивірусні властивості, сприяють загоєнню ран, регулюють функції статевих органів. Настоянку бруньок готують так: 100 г сировини заливають 0,5 літра горілки, настоюють сім діб у темному місці, п'ють по одній чайній ложці на прийом. Можна приготувати і відвар: 10 г сировини заливають 200 мл окропу, варять 30 хвилин, проціджують. Пити по столовій ложці три-чотири рази на день. Цілющі властивості мають і молоді березові листочки, коли вони ще клейкі. Настій з них є помічним при ларингітах, трахеїтах. Щоб приготувати його, слід дві чайних ложки сировини залити склянкою окропу, настоювати півгодини, процідити. Пити по 50 мл три-чотири рази на день перед їжею.

Парасковія АНТОНЮК

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.