Знати, щоб допомогти вижити

05 Лют 2015 / 07:35 | Переглядів: 2027

швидка допомога

Нещодавно спеціалісти Тернопільського міськрайонного центру зайнятості пройшли навчання з надання домедичної допомоги в Центрі екстренної медичної допомоги та медицини катастроф м. Тернополя.

Фахівці Центру навчили спеціалістів центру зайнятості як правильно надавати допомогу при реанімаційних заходах для підтримки життєдіяльності потерпілого до прибуття медичних працівників. Навчання проходили з використанням манекена, де кожен зміг особисто спробувати провести реанімацію. Також ознайомили присутніх з правилами надання першої медичної допомоги при травмах, кровотечах.

Не дивлячись на те, що всі люди знають про потенційні небезпеки і всіляко намагаються їх уникнути - нещасні випадки все ж таки трапляються. Причиною може бути власна неуважність, втома, переоцінка власних сил, недостатня підготовка. Також інциденти можуть трапитись із-за факторів, які знаходяться поза межами контролю постраждалого - як то дії інших осіб або природні катаклізми чи техногенні аварії.

Рятування потерпілого у більшості випадків залежить від швидкості та правильності надання першої медичної допомоги. Затримка у наданні допомоги може спричинити загибель потерпілого.

Працівники Тернопільського міськрайонного центру зайнятості з власного досвіду знають, як необхідні такі знання, адже неодноразово траплялись випадки, коли працівникам приходилось надавати першу медичну допомогу відвідувачам Будинку праці.

Коли трапляється нещасний випадок, час не на вашому боці. Постраждалому треба якнайшвидше надати ефективну допомогу, від якої часто залежить не тільки тривалість та важкість процесу відновлення його здоров'я, а можливо навіть і життя людини.

Також лікарі “швидкої” порадили поглибити свої знання самостійним вивченням матеріалів у мережі Інтернет, наприклад: відео “Знати, щоб вижити”(8 частин), або “Виживи.укр”.

Працівники Тернопільського міськрайонного центру зайнятості вдячні медикам за детальну і вичерпну інформацію та наглядність навчання.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.