В он-лайн режимі запитували про транспортний податок

02 Кві 2015 / 08:49 | Переглядів: 2144

В он-лайн режимі запитували про транспортний податок

Батьки дружини, продавши недобудоване житло у Смикавцях, купили для нас легковий автомобіль 2012 року випуску з об'ємом двигуна більше трьох кубів. Але, машина оформлена на тестя, який є інвалідом ІІ групи. Чи має він пільги, щоб не платити транспортного податку на нові автомобілі?

Зауважимо, що транспортний податок - це не є податок на нові автомобілі. З нового року його зобов'язані сплачувати лише власники легкових автомобілів, які використовувалися до 5 років і мають об'єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку встановлена з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен такий легковий автомобіль. Також, будь-яких пільг зі сплати транспортного податку Кодексом не передбачено.

А якщо ми продамо цей автомобіль, з якого часу не треба буде платити транспортний податок?

У разі переходу права власності на автомобіль від одного власника до іншого протягом звітного року, попередній власник платить податок за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначене авто, а новий власник - починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей транспортний засіб. Податкова інспекція надішле податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.