Тренінг для осіб, які мають тривалу перерву в роботі

14 Лис 2013 / 08:23 | Переглядів: 5231

тренінг

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся тренінг для осіб, які мають тривалу перерву в роботі.

Мета тренінгу: підвищення рівня активності безробітних до праці, сприяння усвідомленню перешкод, які заважають знайти роботу та визначення шляхів їх подолання, прискорення працевлаштування.

На початку роботи тренінгу кожен учасник презентував себе, розповідаючи іншим про себе, свою сферу професійних та особистісних інтересів, уявлення про бажану роботу.

Була проведена відповідна вправа "Визначення зовнішніх та внутрішніх перешкод, які заважають у працевлаштуванні", по закінченні якої кожен з учасників усвідомив ті причини, які заважають працевлаштуватися особисто йому та визначив можливі шляхи їх подолання.

Оскільки безробітні, які не працюють більше ніж півроку, в певній мірі втрачають свої професійні якості, таким особам значно важче реалізувати себе на ринку праці. Тому заступник начальника відділу активної підтримки безробітних міськрайонного центру зайнятості Тетяна Струмецька запропонувала учасникам тренінгу провестианаліз власних умінь та навичок, які дають змогу розширити діапазон пошуку роботи у вигляді інтерактивного заняття "Інвентаризація власних умінь", щоб переконатися, чи відповідає поставлена ціль власним вмінням та здібностям.

Для підвищення готовності учасників тренінгу виділяти пріоритети при плануванні своїх життєвих і професійних перспектив, а також готовності співставляти свої професійні цілі і можливості була проведена вправа "П'ять кроків.", під час виконання якої кожен учасник повинен виділити основні п'ять етапів (п'ять кроків), які забезпечили б досягнення наміченої мети.

Загалом у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості з початку року було проведено 8 таких тренінгів для осіб, які мають тривалу перерву в роботі, у яких взяло участь понад 80 безробітних.

Заступник начальника відділу
активної підтримки міськрайонного
центру зайнятості Тетяна Струмецька

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.