Нові тарифи на водопостачання мають вступити в дію з 1 лютого

26 Січ 2016 / 14:59 | Переглядів: 2286

кран вода

Згідно із Рішенням "Про встановлення тарифів на постачання холодної води і водовідведення для КП “Тернопільводоканал”, ухваленим Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 26 листопада 2015 року, мешканці багатоповерхівок мали б платити 8,98 гривеньза метр кубічний холодної води та стоків замістьдіючих сьогодні 8,26 гривеньвже з 1 січня 2016-го.Проте у Міністерстві юстиції документ було зареєстровано тільки 11 січня 2016. Тому у випадку,якщо його опублікують до кінця січня (орієнтовна дата публікації - 29.01.2016), нові тарифи набудуть чинності вже з 1 лютого цього року.

Нагадуємо, з 1 січня 2016 рокунабув чинності Закон “Про метрологію та метрологічну діяльність”.У ньому прописанонові правила повірки, обслуговування та ремонту побутових лічильників на воду. Згідно з ними, повірка, обслуговування таремонт побутових лічильників здійснюватиметься за рахунок тарифів на послуги водопостачання. Як повідомляють у КП "Тернопільводоканал", у відповідності до нововведень окрему плату за повірку лічильників мекшанці багатоповерхівок усічні вже не сплачуватимуть. Проте вартість абонентного обслуговування в розмірі 1,59 гривень тернополянам все ж доведеться оплатити. Наприкінці січня цього року більшість мешканців тернопільських багатоповерхівок отримають рахунки за послуги централізованогохолодного водопостачання та водовідведення без графи "Вартість повірки лічильника", а залишиться вона тільки у тих, хто щене погасив розтермінованої суми за раніше виконані роботи.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.