Антимонопольний комітет інформує

29 Кві 2013 / 07:25 | Переглядів: 1889

антимонопольний комітет лого

Антиконкурентні узгоджені дії :

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Тернопільське обласне виробничо-торгове об'єднання та Бережанську обласну комунальну центральну районну аптеку №6 загалом на 11 тис. грн. за антиконкурентні узгоджені дії, що могли призвести до спотворення результатів торгів. Як з'ясувало Відділення, суб'єкти господарювання узгодили тендерні пропозиції під час проведення комунальним закладом Тернопільської обласної ради "Тернопільська університетська лікарня" торгів із закупівлі препаратів лікарських. Відповідачів зобов'язано сплатити штрафні санкції до державного бюджету.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Тернопільське ФОП Божаківського Б.Я., ФОП Білоуса М.І. та Кицкало З.В. загалом на 7 тис. грн. за антиконкурентні узгоджені дії, що могли призвести до спотворення результатів торгів. Як з'ясувало Відділення, суб'єкти господарювання узгодили тендерні пропозиції під час проведення Тернопільським обласним комунальним клінічно онкологічним диспансером торгів із закупівлі овочів свіжих. Відповідачів зобов'язано сплатити штрафні санкції до державного бюджету.

Зловживання монопольним становищем:

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 68 тис. грн. ВАТ "Тернопільобленерго" за зловживання монопольним становищем. Як дослідило Відділення, ВАТ неправомірно внесло в технічні умови вимоги про заміну споживачем за власні кошти елементів електромереж, які належать ВАТ. Відповідача зобов'язано сплатити штрафні санкції до державного бюджету.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 4 тис. грн. Чортківську районну державну лікарню ветеринарної медицини за зловживання монопольним становищем. Як дослідило Відділення, лікарня встановила економічно - необґрунтовані тарифи на послуги з проведення ветеринарно-санітарної експертизи продуктів тваринного та рослинного походження, шляхом завищення окремих статей витрат. Відповідача зобов'язано сплатити штрафні санкції до державного бюджету.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 1 тис. грн. Бережанське міське комунальне підприємство "Господар" за зловживання монопольним становищем. Як дослідило Відділення, підприємство встановлювало різну вартість за надання однакових ритуальних послуг. Відповідача зобов'язано сплатити штрафні санкції до державного бюджету.

Недобросовісна конкуренція:

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 20 тис. грн. ПАТ "Пирятинський сирзавод" (м. Пирятин, Полтавська область) за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Як встановило Відділення, товариство поширювало на упаковках сирів плавлених "Вершковий" власного виробництва неправдиві відомості щодо споживчих властивостей та виду продукту (твердження "Вершковий"). Така інформація вводила споживачів в оману, оскільки в складі продукту вершків не було. Відповідача зобов'язано сплатити штрафні санкції до державного бюджету.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.