Юні борці продовжують справу Олександра Рибіна

01 Бер 2012 / 15:59 | Переглядів: 3793

боротьба вільна

Під егідою ФСТ "Спартак" у спортклубі "Галицькі леви" відбувся VII всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед кадетів, присвячений пам'яті відомого у краї спортсмена і тренера-викладача Олександра Рибіна У ньому взяли участь понад 80 спортсменів з нашого міста, райцентрів Тернопільської області та з Івано-Франківщини, Рівненщини і Хмельниччини.

За словами голови обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Спартак", арбітра міжнародної категорії з боротьби Володимира Приймака, основна мета змагань - вшанування світлої пам'яті тренера, який багато років віддав залученню до спорту і здорового способу життя підростаючого покоління: "На таких турнірах вони демонструють свої уміння, набувають досвіду борцівських поєдинків з однолітками з різних міст краю і сусідніх регіонів, а їхні тренери вносять корективи в підготовку борців до більш представницьких змагань. Змагання відбулися у рамках року спорту і здорового способу життя в Україні".

Як повідомив головний суддя турніру, відомий спортивний фахівець Сергій Цимбал, переможці змагань пам'яті Олександра Рибіна окрім золотих медалей, також вибороли путівки на всеукраїнську спартакіаду серед школярів до Одеси: "Передолімпійський сезон наше фізкультурно-спортивне товариство розпочало в січні з турніру пам'яті Михайла Боровкова, який був присвячений підготовці до спартакіади серед дітей і підлітків "Юний спартаківець", а на цьому турнірі виявили кращих серед юних атлетів у двох вікових групах: 1996-98 і 2000-2002 років народження, які змагалися у різних вікових категоріях. Вони захищатимуть честь Тернопілля на спартакіаді серед школярів, що відбудеться у березні".

Переможцями у п'яти з десяти вагових категорій стали тернополяни, четверо з яких юні спартаківці із СК "Галицькі леви" - Віталій Ільницький (29 кг), Андрій Репак (50 кг), Віктор Городницький (54 кг) і Тарас Миськів (63 кг) та вихованець ДЮСШ №1 Андрій Баришев (76 кг). У решті вагових категорій перші місця завоювали три представники збаразького "Чемпіона" та по одному вихованцеві Теребовлянської і Борщівської ДЮСШ.

На змаганні була присутня вдова Олександра Рибіна - пані Іванна. У турнірі, приуроченому пам'яті їхнього дідуся, взяли участь внуки покійного тренера.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.