У Тернополі визначили чемпіонів світу з водно-моторного спорту

27 Сер 2012 / 14:42 | Переглядів: 2095

Водномоторний спорт

На Тернопільському озері завершилися перегони, які визначили призерів чемпіонату світу з водно-моторних видів спорту.

За результатами змагань, що тривали протягом 25-26 серпня, переможцями у класі JT250 стали:

VII місце - Анастасія Лисенко (Україна)

VI місце - Марина Орлова (Росія)

V місце - Пауліс Стайнес (Литва)

IV місце - Тимофей Нікітін (Росія)

III місце - Пауль Зуєнков (Естонія)

II місце - Владіслав Пікоткін (Росія)

I місце - Артем Нікітін (Росія).

За словами президента федерації водо-моторного спорту України Віктора Шемчука, українські спортсмени в даному класі ніколи не займали вище, ніж 12 місце. Тому сьоме місце Анастасії Лисенко - це значне досягнення.

В екстремальному класі "Формули 500" (F500) VI місце посів Юрій Масик (Чехословаччина), V - Ференс Сако (Австрія), IV - Глобас Саксікаускес (Литва), III - Робертс Хенц (Словакія), II - Аттіла Хавас (Австрія), I - Маріан Джанг (Словакія).

У класі RN2000 (кубок Східної Європи) VI місце виборов - Дмитро Венгров (Україна), V - Олександр Крайнов (Росія), IV - Олександр Остапов (Україна), III - Сергій Бобровський (Росія), II - Юрій Глущенко (Росія), I - Маріс Василевскіс (Латвія).

Традиційно у Тернополі в рамках чемпіонату проходять змагання на кубок міського голови. Цьогоріч у них взяли участь сім найсильніших спортсменів. Перегони на Кубок мера Тернополя відбулися у класі T550: VI місце - Олександр Федоренко (Україна), V - Артем Черенков (Росія), IV - Ігор Шилов (Росія), III - Яніс Зарєчнєвс (Латвія), II - Андрій Лисенко (Україна), I - Алєксєй Бичков (Росія).

"Проводити чемпіонати з водно-моторних видів спорту уже стало модно у Тернополі. Цього року ми зробили все можливе, щоб забезпечити учасникам змагань, суддям, організаторам усі необхідні для їх проведення умови. Приємно, що тернополяни стали активними вболівальниками, незважаючи на те, що Тернопіль поки що не має своєї команди. Але, думаю, це питання часу. Вірю, що змагання з водно-моторного спорту стануть традиційними у Тернополі", - зазначив міський голова Сергій Надал.

Оцінюючи рівень проведення змагань навідмінно, президент Федерації водно-моторних видів спорту України Віктор Шемчук зазначив, що в Тернополі зроблена якісна професійна інфраструктура. За його словами, наступного року в Тернополі можна буде провести два такого роду масштабних заходи.

Джерело: rada.te.ua

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.