У Тернополі відбувся Чемпіонат Світу та Європи з водно-моторного спорту

29 Сер 2017 / 11:41 | Переглядів: 1746

У Тернополі відбувся Чемпіонат Світу та Європи з водно-моторного спорту

  • 50 команд із 13 країн світу взяли участь у міжнародних змаганнях, які відбулися на Тернопільському ставі. Провідні іноземні та українські спортсмени упродовж двох днів змагалися за першість у Чемпіонаті Європи у класах F250 та F125, за Кубок Європи від міського голови Тернополя у класі S550 та в етапі Чемпіонату світу в класі "Формула 500".
  • Рівно 30 років тому, у 1987 році, в Україні вперше відбулися змагання такого рівня. Відродили традицію проведення чемпіонатів з водно-моторного спорту після тривалої перерви. Ювілейний чемпіонат з водно-моторного спорту, який у Тернополі пройшов вже вп'яте, традиційно зібрав найсильніших гонщиків світу.
  • Щоб взяти участь у змаганнях, до України приїхали спортсмени із Німеччини, Австрії, Великої Британії, Литви, Латвії, Польща, Білорусь, Угорщини, Естонії та інших країн світу. Україна була представлена 6-ма командами.
  • "В Україні змагання такого рівня проводяться тільки в Тернополі. Приїжджають спортсмени з усієї Європи. Вже не вперше беремо участь у цих змаганнях і дуже задоволені. Тернопіль це найкраще місто", - ділиться враженнями Володимир Євтушенко (місто Дніпродзержинськ). - "Заїзд був важким. Перепади температури дуже відображаються на моторах, поведінка непередбачена. Я з дитинства у цьому класі. Я літаю у човні. Більше 20 років займаюся цим. Батько як привів у водно-моторний спорт, все… Це в крові".
  • Після змагань у Тернополі Володимир Євтушенко братиме участь у Кубку України і в третьому етапі Чемпіонату України, який буде завершальним у цьому сезоні.
  • Переможцем змагань у класі "Формула 500" став італійський спортсмен Джузеппе Россі.
  • "Складно було здобути перемогу. Наш човен дуже хороший у виконанні, має високу швидкість, але критичний з точки зору надійності надійності. Сьогоднішній день був дуже успішним. Я маю на увазі, що це чудово, що ми перемогли. Щодо світового чемпіонату - далі ми будемо мати ще одну або дві гонки у різних країнах, щоб закінчити чемпіонат, - каже Джузеппе Россі. - "Тернопіль - це найкраще місце в Європі для гонки. Ми проїжджаємо довгу дорогу до Тернополя. Але ми приїжджаємо щороку і дуже раді бути тут. Тому що це гарне місце. Вода для нас ідеальна. Тут є всі потрібні умови. Ніде в Європі не можемо знайти таке місце. Я приїхав сюди вдруге. Наступного року повернуся. Не знаю, чи я буду брати участь в гонці, чи ні, але у будь-якому випадку повернемося".
  • На Набережній Тернопільського ставу відкрили пам'ятний знак Чемпіону Європи з водно-моторного спорту Массімо Россі, який в 2016 році виборов перше місце в Тернополі у класі F-250.
  • "Массімо Россі виграв востаннє в своєму житті етап чемпіонату світу саме в Тернополі. Сталася трагедія, на перегонах у Німеччині він загинув. У пам'ять про нього названа гонка F250, окрім цього ми відкрили йому меморіальну пам'ятну зірку на алеї чемпіонів. Було зачитано лист від його сестри зі словами подяки до тернополян за те, що вони пам'ятають Массімо. Ми всі вважаємо його великим гонщиком, на жаль, життя якого трагічно обірвалося. Ми завжди будемо його пам'ятати", - зазначив Президент Національної федерації водно-моторного спорту України Віктор Шемчук.
  • Тамта ҐУҐУШВІЛІ,

    Фото авторра
  • Джерело -https://day.kyiv.ua/uk/news/290817-u-ternopoli-vidbuvsya-chempionat-svitu-ta-yevropy-z-vodno-motornogo-sportu

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.