У Тернополі пройде перший Національний Чемпіонат України із аквабайку

22 Сер 2012 / 09:18 | Переглядів: 1940

аквабайк

Тернопільська міська рада, Національна Федерація водно-моторного спорту України та Українська федерація аквабайку спільно із Державною службою молоді та спорту України проведуть 24-25 серпня в Тернополі перший Національний Чемпіонат України із аквабайку.

Першість проводитимуть за правилами, положеннями та під патронатом Міжнародного водно-моторного союзу (UIM).

Як повідомив президент НФВМС України Віктор Шемчук, це перший крок у співпраці Національної федерації та новоствореної Української федерації аквабайку.

"Ми тривалий час вели перемовини із представниками Міжнародного водно-моторного союзу (UIM), іншими міжнародними об'єднаннями спортсменів-аквабайкерів, різноманітними союзами та групами аквабайкерів у Європі та в Україні і врешті зупинилися на співпраці із Українською федерацією аквабайку - новоствореною структурою, що об'єднує активну частину українських аквабайкерів-професіоналів. Організація чемпіонату України в Тернополі - наш спільний дебют. Віримо у те, що він пройде на високому рівні. Вирішуються й формальні питання об'єднання інтересів спортсменів-водномоторників: ми на завершальній стадії перемовин про вступ Української федерації аквабайку до складу Національної федерації водно-моторного спорту України як асоційованого члена".

Українська федерація аквабайку повністю забезпечуватиме питання суддівства і безпеки під час проведення чемпіонату України із усіх дисциплін - перегонів та фрістайлу, в усіх класах національних змагань.

Нагадаємо, що 24-27 серпня 2012 року у місті Тернополі пройде фестиваль водно-моторних видів спорту, у рамках якого відбудуться:

- Чемпіонат світу із перегонів на човнах класу F500;
- Чемпіонат світу із перегонів на човнах класу JT250;
- Першість на Кубок Східної Європи у класі RN2000;
- перегони за Кубок мера міста Тернополя у класі Т550.

Усі змагання проводитимуться за правилами та положеннями Національної федерації водно-моторного спорту України та Міжнародного водно-моторного союзу (UIM).

Довідка

Українська федерація аквабайку (УФА) - новостворена громадська організація, яка об'єднує у своєму складі спортсменів, що приймають участь у професійних та аматорських змаганнях на аквабайках (водних мотоциклах). Змагання поділяються на дві категорії: перегони та фрістайл.

Національна федерація водно-моторного спорту України (НФВМСУ) - єдиний орган, що об'єднує спортсменів-водномоторників України та є повноправним членом Міжнародного водно-моторного союзу (UIM). НФВМСУ має право на організацію в Україні національних, континентальних та світових першостей із водно-моторного спорту.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.