У 28 школі відбувся обласного рівня тенісний турнір

01 Лис 2016 / 11:13 | Переглядів: 3546

Газилишин У 28 школі відбувся обласного рівня тенісний турнір

З часу заснування Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №28, яка нещодавно відзначила свій чвертьстолітній ювілей, окрім навчання учнів значну увагу приділяють і позаурочній роботі з дітьми. У 90-тих цей напрямок виховного процесу в закладі активізував тодішній її заступник директора, а нині депутат Тернопільської міської ради Андрій Газилишин. Тепер всебічно сприяє залученню учнівської молоді до здорового способу життя, створивши необхідні умови для занять фізкультурою та спортом, очільниця 28 школи Лілія Вавринів. Нещодавнє придбання нових тенісних столів та ракеток дало змогу не лише залучити дітей і виявити талановитих учнів у цьому спортивному дозвіллі, а й дало можливість дітям помірятись силами з тими, хто займається цим спортом професійно. З ініціативи Андрія Газилишина організували змагання з настільного тенісу серед його різних вікових груп любителів. Турнір присвятили ювілейній даті - 25-річчю з часу заснування 28 одинадцятирічки.

Проведення змагань будь - якого рівня вимагає серйозної підготовки і відповідальності. Для їх організатора - депутата міської ради Андрія Газилишина - це ще одна добра справа в царині спортивного життя Тернополя та залучення мешканців обласного центру, а на цьому турнірі - ще й жителів краю, до здорового способу життя. Про це - у короткому інтерв'ю з організатором змагань.

- Андрію, наскільки мені відомо, ти змалку займаєшся спортом. Нині ще й на громадських засадах успішно організовуєш різні змагання. Як це тобі вдається?

- Я, як і ти, Юрію, виріс на мікрорайоні "Новий світ", а там у шкільні роки ми ледь чи не всі навчилися грати в настільний теніс. Минуло вже понад 30 років, а це захоплення у мене залишилося назавжди. Виникла ідея організувати турнір з цього виду спорту. Спершу ми просто дали рекламу,а засоби масової інформації, які в нас її прийняли, поширили інформацію про захід. І люди приїхали на ці змагання не лише з різних мікрорайонів міста, а й куточків краю. Незважаючи на те, що далеко, але з прагненням пограти.

- У турнірі беруть участь не лише школярі. Себто, організовуючи ці змагання, ти прагнеш долучити до спорту досить широкий віковий діапазон учасників?

- Справа в тому, що в обласних, міських і, мабуть, районних ДЮСШ якісь турніри проводяться для дітей, а для більш старших ані в місті, ані в області таких змагань немає. Однак і тим, кому за 17 років, теж хочеться позайматися улюбленим видом спорту, відчути дух змагань.

Я, як депутат Тернопільської міської ради, ставлю перед собою завдання - працювати з молоддю і з тими дітьми, які більше часу проводять за комп'ютером чи нудяться удома або просто бродять нашими вулицями та бульварами. То краще нехай прийдуть на такий захід, пограють у теніс, подивляться на гру інших, повчаться в професіоналів. У когось з них виникне бажання долучитися до занять тенісом. Ось така ідея, яку ми зі сподвижниками прагнемо втілити в життя.

- Це вже не перший спортивно-масовий захід, який ти проводиш на найвелелюднішому мікрорайоні нашого міста, котрий у народі йменують "Аляскою". І, судячи з твого ентузіазму, далеко не останній. Які у тебе щодо цього плани на майбутнє?

- Я щиро вдячний дирекції Тернопільської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів №28 за те, що вона надали приміщення для проведення цього змагання. У навчальному закладі є 5 столів для настільного тенісу, які вони придбали власним коштом. Зараз цей спортінвентар стоїть у шкільних холах. Тож учні під час перерв не бігають школою, а грають у теніс. І навіть учителі жартують, що самі би хотіли зіграти, але не мають змоги, "бо діти не дають". Тому, думаю, що в межах Тернополя проводити такі турніри не є складно. Лише мати бажання і трішки організаторських здібностей.

Слід зауважити, що у вересні Андрій Газилишин організував на бульварі Вишневецького руханку серед дошкільнят і учнів початкових класів, в якій взяло участь майже 150 дітей. Депутатові в проведенні заходу асистувала велика ентузіастка спорту, чемпіонка світу з пауерліфтингу Лілія Проць. Тож Газилишин пропагує здоровий спосіб життя як у приміщеннях, так і на відкритому повітрі. Хоч він цього й не каже, але можна спрогнозувати за добрими справами обранця громади, що цей ентузіаст з настанням зими ще й проведе захоплюючий спортивно-масовий захід на снігу.

Юрій ЛУГОВИЙ.

Фото Івана ПШОНЯКА.

Докладніше про це - читайте у черговому - 25 випуску газети "Тернопіль вечірній".

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.