Тернополян запрошують пробігти благодійний марафон

17 Вер 2015 / 10:53 | Переглядів: 1678

"Благодійним марафон 2015"

У Тернополі відбудеться "Благодійний марафон 2015". Пройде він18 вересня о 18:00 на Театральній площі міста.Півтора кілометра центральними вулицями пробіжать усі охочі тернополяни. На зібрані кошти волотери придбають холтер-електроенцефалографа в обласну дитячу клінічну лікарню, аби дітки, хворі на епілепсію, могли безкоштовно проходити обстеження. На купівлю обладнання не вистачає 150 тисяч гривень.

Проводять марафон вдруге. У травні, на першому етапі забігу, за годину вдалось зібрати 33121 гривні. Учасники пробігу самі обирають, яку суму пожертвувати у скриньку.

"Цей забіг - марафон хороших справ. У світі дедалі популярнішими стають благодійні забіги заради хорошої мети. Цей захід проводимо, аби достукатися до людей, донести хорошу мету та ціль, адже до спільної мети ми можемо разом не лише йти, але бігти великою командою", - говорить один із організаторів Ната Бенч.

Стартуватимуть учасники біля ресторану "Файне місто", далі бігтимуть по маршруту: Бульвар Тараса Шевченка - вулиця Юліуша Словацького - вулиця Грушевського - Листопадова - вулиця Йосипа Сліпого - фініш - Театральний майдан. Дзюба Аліна координатор проекту

"Захворювання епілепсією зараз дуже поширене, особливо у діток. 2% усіх захворювань новонароджених дітей становить епілепсія. Саме тому, ми хочемо купити електроенцефалограф, щоб усі хворі діти з міста та області могли безкоштовно обстежуватись".

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.