ФІФА вирішила ввести систему автоматичної фіксації голів

06 Лип 2012 / 14:31 | Переглядів: 1910

футбол м'яч

ФІФА у четвер, 5 липня, схвалила застосування системи автоматичного визначення голів. Відповідне рішення було прийняте на засіданні у штаб-квартирі організації у Цюріху.

Ця система буде застосована під час клубного Чемпіонату світу, який пройде у грудні 2012 року в Японії, Кубка конфедерацій в 2013 році та на Чемпіонаті світу з футболу у 2014 році.

Рішення ФІФА означає, що систему автоматичного визначення голів зможуть використовувати організатори будь-яких футбольних змагань у світі, передає "Лента.Ру".

У даний час триває тестування двох систем - GoalRef і Hawk-Eye.

Система автоматичного визначення голів розроблена для того, щоб точніше визначати взяття воріт і уникати суддівських помилок.

Також на засіданні 5 липня ФІФА затвердила використання п'яти арбітрів під час футбольних матчів. Крім того, у той же день було знято заборону на гру у хіджабі для жінок-футболісток.

Як раніше писав ForUm, арбітру матчу Україна - Англія Віктору Кашшаї і його помічникам не вдалося помітити простріл нападника збірної України Марко Девіча, який майстерно обійшов захисника Джона Террі і відправив м'яч у задню частину сітки.

Нагадаємо, збірна України поступилася англійцям з рахунком 0:1 і вибула з турніру.

Джерело: "ForUm"

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.